Promena pravilnika o vozilima

Bez autora
Sep 30 2010

Prema saopštenju Auto moto saveza Srbije, od 24. septembra 2010. godine došlo je do promene novog Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, i to u delu koji se odnosi na zatamnjivanje stakala na vozilima.Po izmenjenom članu 72. ovog Pravilnika vetrobransko staklo na vozilu se ne sme naknadno zatamnjivati, a ostala stakla mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25 posto. Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15 posto kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju...

Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila izmenjenPrema saopštenju Auto moto saveza Srbije, od 24. septembra 2010. godine došlo je do promene novog Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, i to u delu koji se odnosi na zatamnjivanje stakala na vozilima.

Po izmenjenom članu 72. ovog Pravilnika vetrobransko staklo na vozilu se ne sme naknadno zatamnjivati, a ostala stakla mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25 posto. Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15 posto kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

Vetrobran i sva stakla na motornom i priključnom vozilu, osim prednjeg vetrobrana na motociklu i mopedu sa dva ili tri točka i bez kabine vozača, lakom četvorociklu bez kabine vozača i četvorociklu koji nemaju kabinu vozača, moraju biti homologovani i ugrađeni u skladu sa odredbama jednoobraznih tehničkih uslova. Vetrobrani moraju bit slojeviti - laminirani, odnosno ne smeju biti od kaljenog (sa oznakom u znaku homologacije "TOUGHEN?D" ili "TEMPERED") stakla ni kada se naknadno zamenjuju, osim za vozila čija najveća brzina ne prelazi 40 km/h.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik